Probleme de logica

Dezlegati problemele.
 Raspunsurile trebuie sa fie scurte, in romana.
Termen de realizare 20-00..22-00
Se trimit dezlegarile numai o singura data in fisiere text(atasat).



   1. Cu ajutorul a unui ulcior de 5 litri si a altui de 7 litri de adus 1 litru de apa dintr-un rau. Cum?
 
   2. Fie se da o teava de 100 m,din pacate infundata intr-un loc necunoscut. Printr-un capat, fie din stinga, se  pompeaza aer fierbinte, iar prin celalat, din dreapta, aer rece. Se permite cu un burghiu mic de efectuat gauri in teava de un diametru mic. Daca aerul care vine prin gaura este fierbinte, atunci dopul este in dreapta, iar daca aerul este rece, atunci dopul e in stinga. O gaura permite determinarea locului dopului 1 m in stinga si 1 m in dreapta. Se cere o strategie de cautare a dopului,
care sa permita efectuarea unui numar cat mai mic de gauri.

    3. Intr-un butoi sunt 500 litri de vin. Intr-o caldare- 10 litri de lapte. Se ia un litru de lapte din caldare si se toarna in butoiul cu vin. Se amesteca bine laptele in vin. Se ia apoi un litru de amestec si se toarna in lapte.
Interesant ce e mai mult: lapte in vin sau vin in lapte sau poate...
 
    4. La o piata agricola se vind mere la Kg cu ajutorul unei balante cu doua talere cu greutati numai numere intregi. Pe balanta se poate cintari minimum 1 kilogram, maximum 100 kilograme.
De ce valori trebuie sa fie greutatile pentru a putea cintari orice cantitate de la unu la o suta de kilograme? Numarul greutatilor trebuie sa fie minim.



Succese tuturor! 

Postări populare de pe acest blog

Olimpiada raionala la informatica