Olimpiada raionala la informatica



Olimpiada raională la informatică 2010
Clasa 9
1.     De la tastatură se introduc trei numere naturale mai mici sau egale cu 10, care reprezintă respectiv notele medii semestriale ale lui Andrieş, Bogdan şi Călin. Elaboraţi un program cu ajutorul căruia se poate determina:
a)     Numele elevilor care au obţinut cea mai mare medie.
b)    Numele elevilor care au obţinut cea mai mică medie.
c)     Numele elevilor care nu reuşesc.
d)    Nota medie a celor trei elevi.
2.     Un număr  de 6 cifre se numeşte fericit’ dacă suma primelor trei cifre este egală cu suma ultimelor trei cifre. Elaboreţi un program Pascal cu ajutorul căruia se poate determina dacă un număr este sau nu fericit’.
3.     De la tastatură se introduc două numere M şi N naturale mai mici ca 32767. De elaborat un program cu ajutorul căruia se poate găsi valoarea expresiei M div N, fără a utiliza operaţia predefinită div implimentată în limbajul Pascal.
SUCCESE!
Olimpiada raională la informatică 2010
Clasa 10-12
1.     De la tastatură se introduc două numere M şi N naturale. De elaborat un program cu ajutorul căruia se poate găsi valoarea expresiei M div N, fără a utiliza operaţia predefinită div implimentată în limbajul Pascal.
2.     De la tastatură se introduce un şir de caractere care este compus numai din litere minuscule ale alfabetului englez. De extras din şirul dat cel mai lung subşir care să se înceapă şi să se termine cu aceiaşi literă.
3.     Dela tastatură se introduc două şiruri de caractere care reprezintă două date calendaristice în formatul data, denumirea completă a lunii şi anul separate prin spaţii. De găsit numărul de zile trecute de la odată la cealaltăţinând cont de ani bisecţi. Un an se numeşte bisect dacă el este divizibil cu 400 sau dacă este divizibil cu 4 să nu fie divizibil cu 100.
SUCCESE!
Cine rezolva este bravo! 

Postări populare de pe acest blog