Instructiunea for

Problema 1. Elaborati un program cu ajutorul caruia pentru n=6 la monitor se va afisa
Problema 2. Elaborati un program cu ajutorul caruia pentru n=15 se va afisa
Problema 3 Lucrare practica
    In planul de coordonate XOY se deseneaza un patrat cu latura 2     ABCD in interiorul caruia se inscrie un cerc cu raza r=1 si centrul in originea de coordonate (vezi desenul de mai jos).
Este usor de observat ca aria dreptunghiului este 4 iar aria cercului este pi*sqr(r)=pi
Inchipuiti-va ca aveti la indemana un arc cu ajutorul caruia se arunca la intimplare sageti care toate vor nimeri in interiorul patratului ABCD. Fie se arunca N sageti. O parte din ele vor nimeri in interiorul cercului, fie Ncerc este numarul lor. Este usor de dedus ca cu cit aria cercului va fi mai mare cu atit N cerc  numarul sagetilor care au nimerit in cerc e mai mare. Deci aria cercului/ aria dreptunghiului=n depuncte nimerite in cerc/numarul total de puncte. De aici pi/4=Ncerc/N. Iar de aici pi=4*Ncerc/N.
Elaborati un program cu ajutorul caruia se poate simula aruncarea a unui numar mare de sageti in patratul ABCD de fiecare data numarind cite sageti au nimerit in cerc apoi se calculeaza numarul pi.
Pentru n=100000000 se va afisa.
NB: In program se va folosi unitul CRT, procedura Randomize, functia random. Folositi Google, diverse idei culese de pe net
    Termen de executie 24h:    20-00..20-00 pina mine 15/12/2013 ora 20-00
Succese tuturor!




Postări populare de pe acest blog

Olimpiada raionala la informatica