Instructiunea ramificare simpla IF

La dezlegarea problemelor propuse se va folosi instructiunea IF
1. In tara Infoland toti oamenii sunt constienti si foarte responsabili, si pentru ei este o mare favoare de a plati corect si la timp impozitele pe venit. Impozitul pe venit se calculeaza dupa urmatoarea regula: din o suma de bani mai mica de 10000 de lei se plateste 10% , pentru o suma de bani intre 10000 si  20000de lei se plateste 15%, pentru o suma mai mare de 20000 de lei se platesc 20% din suma data.
Date de intrare: suma bruta de bani care urmeaza  sa fie impozitata.
Date de iesire: In prima linie se va afisa suma de bani care urmeaza sa fie platita ca impozit pe venit. In linia a doua se va afisa un numar ce va reprezenta suma de bani neta ramasa.
De exemplu: daca la intrare se introduce 15314 atunci se va afisa:
2. Fie a=8, b=15 si c=-3 atunci  -3 va fi numarul cel mai mic, 8 va fi numarul mijlociu, 15 va fi numarul cel mai mare din aceste trei numere.
Date de intrare: Trei numere integer;
Date de iesire: In prima linie se va afisa numarul cel mai mic din acestea trei, in linia a doua se va afisa numarul mijlociu, in linia a trea numarul cel mai mare.
De exemplu: daca la intrare se introduc numerele 5 -1 100 atunci se va afisa.

3.  Fie a, b, c:real numere care reprezinta lungimile a trei segmente din plan. Elaborati un program Pascal care va afisa raspunsul la intrebarea daca aceste trei segmente pot fi laturi a unui triunghi. In caz afirmativ se va afisa tipul triunghiului dupa laturi :echilateral, isoscel sau scalen.
Date de intrare: trei numere reale:
Date de iesire: Raspunsul la intrebarea propusa mai sus.
De exemplu daca la intrare se introduc numerele 3.2  11.4   6.1 atunci la ecran se va afisa mesajul 'Segmentele date nu pot fi laturi a unui triunghi.'
Iar daca la intrare se introduc numerele 8    6    8 atunci la ecran se va afisa mesajul 'Segmentele date pot fi laturi a unui triunghi isoscel.'
Termen de executie 22-00
Succese tuturor!









Postări populare de pe acest blog

Olimpiada raionala la informatica