Instructiunea ramificare simpla IF

Pentru fiecare problema elaborati programe separat. In toate problemele propuse trebuie de folosit numai  instructiuni simple si instructiunea IF. Utilizarea altor instructiuni (CASE WHILE, FOR sau REPEAT) este strict interzisa!

Problema 1.
La intrare se introduc  doua numere reale a si b care reprezinta extremitatile unui segment [a,b];
La intrare se mai introduce un numar real c. Programul va returna raspunsuri la intrebarea privitor la amplasarea punctului c fata de segmentul [a,b]. De exemplu daca la intrare a=3.4,  b=9.87   si c=5.65 atunci  raspunsul trebuie sa fie:  'c apartine segmentului [a,b]',    iar daca a=-5,87e+2, b=9,876 si c=-8,98e+3 atunci raspunsul trebuie sa fie: 'c se  afla la stinga segmentului [a,b]', pentru a=0 si b=8 si c=4,21e+1  atunci raspunsul trebuie sa fie: 'c se afla la dreapta segmentului [a,b]. La intrare se garanteaza ca numarul a este strict mai mic decit numarul b.

Problema 2.
La intrare se introduc 2 numere a si b reale si nenule,  care reprezinta coordonatele unui punct de pe planul de coordonate XOY. Programul elaborat trebuie sa furnizeze cadranul in care se afla punctul dat. Daca a=5 si b=-34 atunci raspunsul asteptat va fi 'cadranul IV'. Daca a=-3.2 si b=-83.657675 atunci raspunsul asteptat va fi 'cadranul III'.

Problema 3.
La intrare se introduc trei caratere a,b, c:char. Programul elaborat trebuie sa sorteze crescator caracterele a, b,si c, adica sa afiseze caracterele introduse in ordine crescatoare. De exemplu daca se introduce t7A fara spatii atunci se va afisa numai    7At .  Daca se introduce   fara spatii    786 atunci se va afisa   fara spatii  678.

Problema 4
La intrare se introduce un numar pozitiv n:integer. Programul trebuie sa determine numarul de cifre a numarului dat n. Daca n=9523 atunci raspunsul asteptat este 'numarul 9523 este de 4 cifre'.



Termen de dezlegare 2 ore   20-00..22-00
Dezlegare usoara tuturor!

Postări populare de pe acest blog

Olimpiada raionala la informatica