lucrare de control clasa 10. Instructiunea IF

Rezolvati intr-un singur program Pascal.
Elaborati un program cu ajutorul caruaia
1. Se determina tipul caracterului introdus de la tastiera: Litera minuscula sau litera majuscula sau nu este o litera a alfabetului englez.
2  Sorteaza crescator trei numere introduse de la tastiera. De exemplu, daca se introduc numerele 17  6   8. atunci calculatorul va afisa tripletul de numere 6 8 17
3. Determina tipul numarului introdus. De exemplu daca se introduce 45 atunci la iesire se va afisa 45 este un numar intreg, iar daca la intrare se va introduce 6.78, atunci la iesire se va afisa 6.78 este un numar real.
4. La intrare se introduc trei numere reale care reprezinta lungimile a trei segmente. La iesire se va afisa daca exista sau nu un triunghi cu lungimile laturilor propuse.
5. La intrare se introduc trei numere reale. La iesire se va afisa tipul triunghiului cu laturile date a) echilateral, b) isoscel, c) scalen (laturile toate sunt de lungimi diferite).
6. La intrare se introduc trei numere reale. La iesire se va afisa tipul triunghiului cu unghiurile date in grade a) dreptunghic, b) ascutitunghic, c) obtuzunghic.


Pentru fiecare problema rezolvata corect se va acorda cate 10 p (Total 60p). Primul elev care va rezolva corect toate problemele va obtine bonus 10p. 100p -nota 10
SUCCESE

Postări populare de pe acest blog

Olimpiada raionala la informatica